Naudojame slapukus, kad pagerinti vartotojų patirtį svetainėje. Siekdami laikytis naujosios e. privatumo direktyvos, turime paprašyti jūsų sutikimo nustatyti slapukus. Sužinoti daugiau.
Ko gero visose vestuvėse būna vestuvinis tortas. Tačiau renkantis jį iškyla nemažai klausimų⁉ Kaip išsirinkti tinkamą pagrindinį saldaus stalo akcentą padėsime mes, atsakydami į dažniausiai keliamus klausimus.
Renkantis torto svorį reikėtų žinoti kiek svečių turėsite savo šventėje. Dažniausiai vienam žmogui yra skiriama nuo 100 iki 200 g torto. Tad žinodami svečių skaičių ir padauginę iš šio svorio, žinosite kokio svorio reikia torto.
Aukštų kiekis priklauso nuo Jūsų pasirinkto torto svorio. Dažniausiai vieno aukšto tortai būna 2-3 kg. Dviejų aukštų tortai dažniausiai prasideda nuo 3-4 kg. Didėjant aukštams didėja ir torto svoris, nes pirmas aukštas turi būti tvirtas ir sunkus, kad atlaikytų kitus aukštus ir nesupliukštų. Populiariausi dviejų aukštų tortai.
Skoniams išsirinkti geriausias sprendimas užsisakyti degustacinius rinkinius, kad neskubėdami galėtumėte degustuoti ir išsirinkti tinkamą. Renkantis kelių aukštų tortus galima rinktis kelis skirtingus skonius, tačiau reikia žinoti, kad pirmiems aukštams reikėtų rinktis tvirtesnius tortus. Tokie tortai dažniausiai būna pagaminti iš sviestinio kremo, kaip pvz.: tortas NAPOLEONAS.
Paprastai tortai būna pateikiami ant vienkartinių padėkliukų. Norint, kad tortas atrodytų labai gražiai, siūlome rinktis veidrodinius padėklus ar stovus. Pasirinkus stovą, galite ant jo dėti kelių skonių tortus. Arba tortą ir kitus išsirinktus desertus, pvz.: pyragaičius , keksiukus ar sausainius .
Renkantis torto puošimą, labiausiai reikėtų atkreipti dėmesį, kokia bus šventės tematika. Jei šventė bus ruošiama be temos, tuomet rinkitės Jums labiausiai patinkantį torto puošimą. Dabar populiariausi nuogi (,,Nude”, "Naked") tortai, dekoruoti sausainiais , uogomis ar gėlėmis . Puošimą rinktis galite iš įmonės siūlomo katalogo arba parodyti savo surastą internete puošimo pavyzdį.
Torto forma priklauso nuo išsirinkto puošimo pavyzdžio. Populiariausi apvalūs tortai, 1-3 aukštų. Taip pat vis labiau populiaru tampa rinktis vieną tortą ir mažus tortukus šalia. Tortas paliekamas vestuvinio torto pjaustymo ceremonijai, o likę tortukai svečiams. Tai labai patogus ir estetiškas būdas pateikti vestuvinį tortą, nes nereikia pjaustyti, o ir vaizdas lėkštėje atrodys kur kas gražiau.
Kadangi vestuvių sezonas būna vasara, tad oras čia toks pat karštas, kaip ir jaunųjų meilė. Kaip pristatyti tortą, kad jis neištirptų ir būtų toks pat gražus, kaip ką tik pagamintas? Kreipkitės į kepėjus, dauguma jų teikia pristatymo paslaugas. Specialiomis mašinomis, kuriose yra šaldytuvai, saugiai pristatys Jūsų tortą į šventės vietą. Svarbiausia pateikti kepėjams tikslius duomenis, kur reikalingas torto pristatymas, bei išsiaiškinti, kur saugiai ir šaltai jis galės stovėti iki pjaustymo ceremonijos.
Jei Jūsų šventės dalyviai dideli smaližiai, verta pagalvoti, ar užteks savo šventės saldų stalą papuošti tik tortu. Galite išsirinkti ir kitų saldžių desertų. Šakočiai, skruzdėlynai, šimtalapiai, keksiukai, kanelės, įvairūs sausainiai. Gausus asortimentas Jūsų nuostabiai šventei!
Tikimės, kad išsirinkti savo šventės saldaus stalo desertus Jums bent kiek palengvėjo. O jei dar iškilo kokių klausimų, kreipkitės į mūsų meistrus, ir mes būtinai Jums padėsime!
Iki susitikimo!