Ypatingasis Medutis

Medutis – tai sluoksniuotas tortas, kurio pagrindiniai ingredientai yra medus, grietinė arba kondensuotas pienas. Pyragas žinomas dėl savo skonio ir ilgo gaminimo laiko. Medučio pagrindą sudaro paruošti biskvito sluoksniai pertepti pasirinkto kremo įdaru. Pagamintas tortas gali būti puošiamas riešutais, pabarstukais arba trupiniais. Šio torto gaminimo variantų yra daug, tačiau jų visų pagrindinis ingredientas yra ne kas kita, o medus.

Pirmasis Medutis buvo pagamintas Rusijoje ir einant metams į priekį išpopuliarėjo per visas šalis. Dabar pasaulyje yra daugybę tortų variantų: su kondensuotu pienu, sviestiniu ar paprastu kremu, grietine. Svarbiausią sąlyga, kad pagrindinis ingredientas būtų medus.

Gaminimo ypatumai

Šio torto gaminimas nėra nei paprastas, nei sudėtingas. Vieni tortą pagamina greitai, įdėdami mažai pastangų, kitiems gaminimo procesas trunka ne trumpą laiką. Viskas priklauso nuo gaminimo patirties, recepto sudėtingumo, pyrago dydžio ir nuo asmeninių dekoravimo poreikių.

Medučio gamyba prasideda nuo lakštų kepimo, kurie gali būti kepami tiek stori, tiek ploni. Stori lakštai gaunasi puresni ir trašneksni, o ploni beveik nematomi ir beveik nejaučiami ragaujant tortą. Kai lakštai iškepa, rekomenduojama iš karto vieną atsidėti trupiniams. Kitus lakštus galima pertepti medumi, grietinėle, grietine arba pasirinktu kondensuotu kremu. Nuo iškeptų lakštų dydžio ir kiek jų bus dedama gaminant Medutį, priklausys torto storis ir dydis.

Uždėjus paskutinį lakštą, būtina tortą nakčiai palikti šaldytuve, kad sustingtų. Ryte tortą išėmus, galima šonus aptepti kremu ar apibarstyti trupiniais - tortas bus dar saldesnis ir skanesnis. Jeigu manote, kad torto gamyba jums yra per sunki ar neturite tam laiko, kreipkitės į mus. Galime pasiūlyti įsigyti MEDAUS skonio tortą. Taip pat galite išsakyti savo pageidavimus ir mes visais įmanomais būdais pasistengsime juos įgyvendinti, kad jūsų diena taptu ypatinga.

Medutis ir jo puošyba

Vis dar likęs požiūris, kad Medutis gali būti puošiamas tik riešutais, pabarstukais ir trupiniais. Šiuo požiūriu galime nesivadovauti ir pyrago puošybai drąsiai naudoti šviežias arba šaldytas uogos, vaisius, šokoladines figūras, cukrines gėles ar glaistus. Norite prabangiai atrodančio torto? Papuoškite Medutį  įvairiomis uogomis: mėlynėmis, braškėmis, vyšniomis, vynuogėmis. Taip pat tiks vaisiai, tokie kaip: persikai, nektarinai, mandarinai.

Nesvarbu, nešitės tortą į iškilmingą šventę, ar patieksite namuose vaišindami svečius, net neabejokite, kad tortas sulauks daug dėmesio ir pagyrimų. Ruošiantis vaiko gimtadieniui tortą galima puošti vaiko mylimomis herojų figūrėlėmis. Tiems kas nemėgsta perdėtų papuošimų, visada galima rinktis trupinėliu šokolado ar karamelės glaistu aplietą pyragą.

Medučio užsakymas ir pristatymas

Reikia pripažinti, kad kiekvienas gali pasigaminti šviežų ir skanų Medutį. Dauguma gamindami namuose turi savo gaminimo specifiką, individualius Medučio gaminimo būdus ir puošimo techniką, bet ne kiekvienam pavyksta atrasti laiko šviežio ir gražiai papuošto (pagal šventės tematiką) Medučio pasigaminimui. Todėl Jūratės Gulbinienės konditerių komanda visada yra pasiruošusi pagelbėti ir pagaminti tavo pasirinktą Medutį. Mūsų komanda kasdien su meile gamina ir pristato skanius pyragus, sausainius ir kitus saldumynus į namus, kavines, restoranus ar biurus.

Jūratės Gulbinienės gaminami konditeriniai gaminiai gali būti patogiai užsakomi:

  1. Internetu (patogi savitarna veikianti 24 val. / parą 7 dienas per savaitę),
  2. Telefonu paskambinus numeriu (8 670) 000 87
  3. Messenger’iu (parašyk žinutę čia pat dešiniame kampe)
  4. El.paštu info@tortai-pyragai.lt
  5. Firminėse Jūratės Gulbinienės parduotuvėse

Užsakymo metu galima pasirinkti kiekvienam patogų Medučio atsiėmimo ar pristatymo būdą. Sutartą dieną Medutį pristatysime nurodytu adresu su specialiai tam pritaikytu mūsų asmeniniu transportu.

Nuolatos džiaugiamės, kad dauguma išbandžiusių mūsų produkciją vėlgi sugrįžta išbandyti ir atrasti kažką naujo. Todėl jeigu pavyko rasti tai ko ieškai, drąsiai rinkis, nedvejok ir užsisakyk. Pristatysime išsirinktą saldumyną iki nurodytų durų. Su Jūratės Gulbinienės komanda visada labai patogu, paprasta, greita ir skanu. Išsirink ir smaližiauk.

Mūsų parduotuvėje galima įsigyti tokių desertų kaip:

  • MEDUTIS (tortas BIČIULIS);
  • MEDAUS tortas;
  • PERSIKINIS biskvitinis medaus tortas;
  • VAISINIS MEDUTIS (tortas VAISINIS BIČIULIS).

Aukščiau išvardinome tik keletą gaminių, bet juk visada galima nustebinti artimą papildoma saldžia konditerine smulkmenėle, kuri dar nebuvo ragauta. Išsirink dar vieną skanų saldumyną.